Капитанът провали Виляреал срещу Хетафе

Необмислен постъпка на капитана Раул Албиол лиши Виляреал от домакински успех над Хетафе в Ла Лига, който щеше да изравни тима с третия в таблицата Атлетико Мадрид. Тимът водеше с 1:0 почти до края, когато защитникът удари без топка футболист на съперника, заради което беше отсъдена дузпа. Мауро Арамбари я реализира, с което столичани се докопаха до точката.

Мачът беше изненадващо отворен и с множество атаки. Секунди преди полувремето “жълтата подводница” успя да излезе напред след попадение на Санти Комесаня.

Времето си минаваше и запалянковците на “Де ла Серамика” предвкусваха победата, когато се стигна до центриране пред вратата на домакините. При борбата за позиция Албиол зашлеви Бертуг Йълдъръм, който се намираше в наказателното поле. На момента съдиите на терена не видяха този епизод, но ВАР се намеси, което в крайна сметка доведе до наказателния удар, от който Хетафе изравни за крайното 1:1.

Интересно е, че Албиол не получи дори жълт картон за постъпката си, което пък щеше да означава изгонването му, защото още преди почивката той беше предупреден официално.

Още от Футбол свят

Виж всички