Хари Кейн и Байерн (Мюнхен) напомниха за силата си

След период на затишие от три двубоя без победа Байерн (Мюнхен) напомни за себе си, разгромявайки Щутгарт с 4:0 в мач от седмия кръг на Бундеслигата. И този път главната роля изигра Хари Кейн, който заби втория си хеттрик от началото на сезона в първенството. Английският щурмовак наниза два бързи гола в 57-ата и 60-ата минути, а след това добави още един в 80-ата. Минута преди края се разписа и Кингсли Коман.

Успехът върна Байерн на върха в класирането заради по-добрата голова разлика в сравнение с РБ (Лайпциг). Мачът на “Алианц Арена” се оказа и репетиция преди очакваното с интерес гостуване в Испания на Барселона в Шампионската лига, което ще бъде в сряда.

Срещата беше и дуел между втория и третия от предходната кампания. Тогава точно Щутгарт в последния кръг задмина баварците и ги остави на трета позиция. Този път гостите успяха да парират “червените” преди паузата, но след това бяха отнесени.

Треньорът на домакините Венсан Компани отново заложи на Томас Мюлер от първата минута, а сред резервите бяха записани Льорой Сане и Кингсли Коман. Джамал Мусиала пропусна срещата, защото не е възстановен на 100%. За Щутгарт титуляр беше преотстъпеният от баварците вратар Александер Нюбел.

През идната седмица и двата отбора ги очакват сериозни съперници в Шампионската лига, след като Байерн ще гостува на Барселона, а Щутгарт на Ювентус.

Гнабри получи шанс да изведе Байерн напред след само три минути, но не уцели вратата. Съперникът отговори само секунди по-късно чрез Дениз Ундав, който също нямаше шанс след грешка в защитата на мюнхенци.

След само осем минути на халфа на Байерн Александър Павлович му се наложи да бъде заменен, след като падна тежко от високо.

Последва период на игрово превъзходство на "червените", но Хари Кейн на няколко пъти не уцели вратата. После Щутгарт се стабилизира в отбрана и до паузата не допусна сериозни опасности.

Очаквано Байерн излезе надъхан за втората част и в 51-вата Кейн пропиля "златна" възможност за гол, след като от около два метра не съумя да уцели топката на празна врата.

Едва след това тимът на Себастиан Хьонес стигна до свое положение пред вратата на Нойер, но то беше пропуснато от Йоша Ваньоман в 55-ата.

При следващия си шанс Байерн вече излезе напред. Това стана в 57-ата, когато Кейн изненадващо шутира от далечно разстояние, а и Нюбел не се намеси добре - 1:0.

Баварците като по чудо не удвоиха аванса си, когато в 60-ата Кейн се оказа сам срещу вратаря, който обаче спаси. Последва добавка на Палиня, но и този път Нюбел спря топката. Това обаче не беше всичко, защото секунди след това Кейн все пак успя да порази целта за втори път - 2:0.

Развилнелият се Кейн остана на метри от хеттрика си в 67-ата, когато отблизо не уцели вратата.

В крайна сметка вечерта принадлежеше на Хари Кейн, който в 80-ата оформи хеттрика си.

Това не беше всичко, защото в 89-ата смяната Коман оформи крайното 4:0.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти