Тен Хаг е в топ 3 в Премиър лийг по ефективност на смените

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг е в топ 3 сред колегите си в Премиър лийг по отношение на ефективност на смените и по-точно на спечелените точки и отбелязаните голове от тях.

Sky Sports изчислява, че Манчестър Юнайтед при Тен Хаг е спечелил 35 точки след голове на футболисти, използвани като смяна. Разделено това прави 0.42 точки на мач, което поставя Тен Хаг на трето място по този показател. Номер 1 с 0.50 точки на мач (и общо 60 точки спечелени с голове на резерви) е Унай Емери в Астън Вила, а втори с 0.94 спечелени точки средно на мач при 22 отбелязани от резерви попадение е Анге Постекоглу с Тотнъм. Джосеп Гуардиола е спечелил цели 106 точки от голове на резерви, но те се равняват на 0.34 точки средно на мяч.

Само Юлен Лопетеги в Уест Хам разчита повече на голове от резервите си спрямо Ерик Тен Хаг. "Чуковете" имат 8 гола от резерви при испанеца, а това са цели 29.6% от всичките им попадения. Тен Хаг е втори с 21 гола, равняващи се на 19.3% от попаденията на Манчестър Юнайтед. Гуардиола е бил награден с най-много от всички - 58 гола от резервите си, но те са само 8.3% от всичките в актива на Манчестър Сити.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти