Отново е време за дерби между "сини" и "червени"!

Левски и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в първо дерби за новия сезон. Срещата от 12-ия кръг на efbet Лига стартира в 15:45 часа на стадион “Васил Левски”, а главен съдия ще бъде Драгомир Драганов.

Символичните домакини в срещата определено влизат от по-добра позиция чисто като класиране и представяне от началото на сезона. Левски към момента е втори с 25 точки, на 3 зад първия Лудогорец, но “сините” са с мач повече от разградчани. Столичният тим обаче загуби последния си двубой срещу Ботев (Пд) и не успя да продължи добрата си серия преди днешния мач.

Иначе в състава на Станислав Генчев няма големи проблеми с контузени играчи. Единствено Макун е под въпрос, след като заради болежки в аддуктура не е успял да играе за националния отбор на Венецуела и се е прибрал по-рано при “сините”. Освен това старши треньорът разкри, че от първата минута ще стартират двете остриета на отбора - Алекс Колев и Мустафа Сангаре.

Генчев обяви двама титуляри за дербито и отсече: Срещу Люксембург Алекс Колев беше за червен картон

При ЦСКА - София ситуацията е по-различна. “Червените” са 12-ти в класирането с едва 10 пункта. След колебливото начало на сезона отборът успя да се стабилизира след пристигането на Александър Томаш. Подобно на днешния си опонент обаче ЦСКА - София загуби изненадващо последния си двубой срещу Септември (София).

Отличен терен чака футболистите на Левски и ЦСКА - София

При Александър Томаш обаче ситуацията с контузени футболисти е по-лоша. Двама от основните защитници на “червените” Лиъм Купър и Браян Кордоба са контузени, като първият почти сигурно пропуска срещата, а вторият остава под въпрос до последно. Това може да доведе до главоболия на Томаш, тъй като специалистът може да се наложи да смени системата на игра и да не заложи на трима в защита.

Иначе зарядът у феновете е доста голям. “Сините” запалянковци вече изпълниха двата си сектора, предназначени за тях, и близо 17 000 души ще подкрепят Левски. Феновете на “червените” също са напът да запълнят своите места, но за момента са близо двойно по-малко от привържениците на противниковия отбор. Все пак “Васил Левски” няма да бъде изпълнен напълно, тъй като са предвидени големи буферни зони, за да се предотвратят сблъсъци между двете агитки.

Край! "Сините” фенове изкупиха билетите си за дербито

ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ

СЪДИЯ: Драгомир ДрагановСТАДИОН: "Васил Левски", СофияНАЧАЛО: 15:45 часа

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти