Бекъм: Меси още е гладен за успехи и тренира повече от младите

Английската легенда Дейвид Бекъм заяви, че е поразен от трудолюбието на Лионел Меси. Аржентинецът вече втора година носи екипа на Интер Маями - клуба, в който Бекъм е съсобственик, и успехите не закъсняха.

“Меси все още иска да печели трофеи. Той продължава да се ядосва, когато съотборниците му не правят нещо правилно, ядосва се и когато губи или когато не играе. Дори да е контузен, Лео присъства на мачовете, въпреки че не е длъжен. Ето такъв човек е той, което е невероятно”, заяви Бекъм в подкаста на бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд.

“Не съм виждал друг футболист на това ниво, който да е толкова предан на футбола. Изключително е, че не се е променил, въпреки всичко, което е постигнал. Знаехме кого привличаме, когато подписахме с него”, сподели Бекъм.

“Меси е много добър в това да обучава младите таланти от академията ни. Той прави така, че никой да не се чувства подтиснат в негово присъствие. Лео често гледа мачове на младите и им дава съвети. Той пръв пристига на тренировките и последен си тръгва”, разказа бившият халф.

“Удивително е колко усилия полага Меси, макар това да не се забелязва отстрани. Мнозина са свикнали да твърдят, че той е природен талант, а Кристиано се труди повече. Но истината е, че Лео работи много. Иначе не би могъл да стигне там, където се намира. Ще разказа за първия му ден на тренировъчната база. Той дойде в 06:50 сутринта. На базата нямаше никой, освен един човек който го пусна на терена. Лео дойде в 06:50, а тренировката започна в 10:00. Подготвяше се, загряваше, тренира в залата - всичко, което би се очаквало от един млад футболист, а Меси го прави и на 37 години”, обясни Бекъм.

“На фона на всичките му постижения, би било логично малко или повече да се отпусне, но не е така. Бих описал Меси с една дума: победител. И не в смисъла на човек, който е спечелил много отличия, а такъв, който постоянно преследва победата и е гладен за още успехи”, добави Бекъм.

Бившият английски национал беше попитан и за мнението си за Кристиано Роналдо.

“Навсякъде, където е играл, Роналдо остави следа. Той има невероятна кариера, която продължава вече дълги години. И в Манчестър Юнайтед, и след това в Реал Мадрид, и в националния отбор на Португалия - поглеждайки назад, Кристиано постигна изключителни неща”, заяви Бекъм.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти