Тежко наказание лиши Атлетик от гостуваща агитка в Разград

Атлетик Билбао обяви, че УЕФА му налага финансова санкция, възлизаща на 30 000 евро, както и лишаване от фенове при следващото му гостуване в Лига Европа. Това означава, че няма да има фенове на баските при визитата на Атлетик на Лудогорец на „Хювефарма Арена“ на 7 ноември в мач от  четвъртия кръг в основната фаза на турнира.

Причината за наказанието на Атлетик Билбао са инцидентите по време на равенството 1:1 при гостуването на тима на Рома на "Олимпико“ в мач от първия кръг в Лига Европа.

Санкциите от страна на УЕФА са наложени заради хвърлени факли на пистата и изстреляни сигнали ракети, заедно с други предмети, насочени към играчите на терена. Клубът вече публикува изявление, осъждащо действията на отговорните лица и сега потвърждава, че предприема правни действия, за да прехвърли глобата на тези лица.

Освен финансовата санкция и лишаването от гостуваща публика, Атлетик Билбао получи и условно наказание за 2 мача без гостуваща публика в мачове от европейските клубни турнири при ново нарушение през следващите две години.

Още от Футбол свят

Виж всички