Хамзат Чимаев тренира с олимпийски шампион от Париж

Професионалният ММА боец Хамзат Чимаев сподели с последователите си част от подготовката му за битката с бившия шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър.

Двамата ще премерят сили на 26-и октомври в Абу Даби в двубой от събитието UFC 308. Две седмици преди двубоя чеченецът се похвали, че тренира с олимпийския шампион по борба в свободен стил в категория до 74 килограма Ражамбек Жамалов.

“Тренирахме с именития борец в свободен стил и олимпийски шампион от Париж Разамбек Жамалов. От такъв майстор може човек да се научи на много и да почерпи голям опит. Той се е убил от треньори като Адам Сайтиев и Муса Сайдбулатов. Разамбек е остър, зрелищен и грамотен борец”, написа боецът с прякор Вълка в Instagram.

Чимев за последно стъпи в клетката преди година в Абу Даби. Тогава той надигра бившия хегемон в полусредна категория Камару Улман. 30-годишният спортист трябваше да се изправи срещу Уитакър през юни, но се оттегли от битката поради здравословни проблеми.

Хоспитализираха Хамзат Чимаев

Галата UFC 308 ще бъде оглавена от битка за титлата в категория перо между Илия Топурия и Макс Холоуей. Sportal.bg ще отразява в реално време битките от основната карта.

Още един вълнуващ двубой добавен към UFC 308 в Абу Даби

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти