Традицията Малдини в националния продължава

Снощи Италия победи Израел с 4:1 в Лигата на нациите, но освен с успеха, този мач остава в историята и с още един важен момент. Даниел Малдини записа дебюта си с екипа на "Скуадра адзура" и така продължи дългогодишна традиция. Той стана третият член на семейство Малдини, който облича националната фланелка след дядо си Чезаре и баща си Паоло. Подобно нещо се случва за пръв път в историята на Италия.

Баща му Паоло и майка му Адриана бяха на трибуните в Удине, за да подкрепят своя син. Даниел пък не скри вълнението си след мача.

"Вълнението е силно, позитивно, щастлив съм, че получих шанс да вляза в мача и всичко мина добре. Контролирахме изцяло срещата до техния гол. След това пък показахме как можем да си върнем преднината и видяхте нашия футбол в действие. Щастлив съм, че родителите ми бяха на трибуните, ще говоря с тях по-късно. Посвещавам този дебют на семейството, приятелите и всички, които ме обичат. Надявам се да донеса още класа в отбора, макар той да има предостатъчно. Искам да помагам с каквото мога", сподели Даниел Малдини.

Още от Футбол свят

Виж всички