Спалети: Можехме да вкараме повече

Селекционерът на Италия Лучано Спалети остана доволен след успеха с 4:1 над Израел в Лигата на нациите. Той похвали играчите си и заяви, че те са можели да вкарат и повече попадения, ако бяха по-съсредоточени пред гола.

"Имахме добри положения, но не ги реализирахме, макар да бяха доста чисти. Не е лесно да излезеш очи в очи с вратаря, особено, когато съперникът се защитава толкова дълбоко. Хората, които влязоха от пейката, се справиха добре. Можехме да отбележим повече голове, но няма проблем. Имахме някои грешки, които можеха да ни създадат проблеми, но като цяло се играхме добре и не поемахме излишни рискове", смята Спалети.

Въпреки победата и положителното развитие на отбора напоследък, остава лека горчивина, че в седми пореден мач "адзурите" допускат гол.

"Знам, че искате да печелим с 10:0, но срещу нас има съперник, с който трябва да се преборим. Предстоят ни два много тежки мача накрая. Ако Белгия спечели и двата си оставащи двубоя, се връща в играта, така че не можем да ги подценим и трябва да постигнем нужния резултат там", допълни наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички