Какво се случи в кръг №2 от Sesame НБЛ

Вторият кръг в Sesame Национална баскетболна лига със сигурност поднесе много емоции на феновете с атрактивните двубои, а ето и какво се случи през изминалите дни в елита на българския баскетбол.

Убийствени забивки в Sesame НБЛ

Миньор 2015 и Рилски спортист откриха кръга със сблъсък в Перник, който гостите от Самоков спечелиха с 87-75. Най-резултатен за успеха на настоящия шампион в лигата беше Чавдар Костов с 16 точки, а 14 наниза Джпрдан Сешън. За Миньор с 21 точки завърши Лъчезар Тошков, а 16 добави Борислав Младенов.

Преди началото на срещата в зала "Борис Гюдеров" беше показана и нова модерна придобивка - екрани на покрива на спортното съоръжение, с които бяха представени играчите, а в последствие ще бъдат показвани и интересни моменти от мачовете.

Шоуто преди сблъсъка в Перник беше откраднато от малчуган, който накара всички зрители да настръхнат с изумително изпълнение на химна на България.

Във втория мач Левски победи с 96-91 Шумен в столичната зала "Триадица".Най-резултатен за успеха на "сините" беше Лъчезар Димитров с 28 точки, а 22 вкара Димитър Маринчешки. За Шумен Бено Зечич реализира 19 точки, 18 добави Рей Идову.

Левски удържа Шумен за първа победа в Sesame НБЛ

В предпоследния сблъсък, изиграл се на 13 октомври (неделя) във Варна, Балкан се наложи с 80-75 над Черно море Тича като гост в зала "Христо Борисов".Над всички за тима от Ботевград беше Къртис Джоунс с 18 точки, 12 отбеляза Иван Гаврилович. За "моряците" Родни Първис и Иван Спиров се разписаха с по 15 точки, а 11 добави Дахуан Граф.

В последния мач от втория кръг Берое победи с 85-73 Академик Бултекс 99 в Стара Загора.Най-резултатен за успеха на Берое беше Антъни Уокър с 21 точки, 18 вкара Кени Дай, а Венцислав Петков наниза 17 точки.За Академик Васил Бачев беше над всички със 17 точки, Обрад Томич завърши с дабъл-дабъл - 16 точки и 11 борби.

Берое с втори успех в Sesame НБЛ, не прости и на Академик

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти