Наваро се оттегли от Нинбо

Американката Ема Наваро се оттегли от участие в турнира по тенис на твърда настилка в китайския град Нинбо заради контузия.

23-годишната Наваро, която преди малко повече от месец достигна до полуфиналите на Откритото първенство на САЩ, беше поставена под номер 3 в схемата и трябваше да започне директно от втория кръг, в който да срещне победителката от мача между чехкинята Катержина Синякова и полякинята Магда Линете.

Нейното оттегляне обаче означава, че се изясниха и имената на осемте участнички във Финалите на Женската тенис асоциация, които ще се проведат в Рияд между 2 и 9 ноември. Това са първите седем в ранглистата - Ига Швьонтек (Полша), Арина Сабаленка (Беларус), Коко Гоф (САЩ), Джазмин Паолини (Италия), Елена Рибакина (Казахстан), Джесика Пегула (САЩ) и Цинвън Чжън (Китай). С "уайлд кард" влиза шампионката от "Уимбълдън" Барбора Крейчикова от Чехия.

По всяка вероятност Наваро ще бъде първа резерва за турнира в Рияд, стига да се възстанови в следващите две седмици. Тъй като американката Даниел Колинс, която е номер 9 в класирането за 2024 година, е контузена, вероятна втора резерва ще бъде една измежду рускинята Дария Касаткина и испанката Паула Бадоса.

Финалите на УТА, които ще се проведат за 53-ти път, имат награден фонд от малко над 15 милиона долара.

Още от Тенис

Виж всички