Уестбрук: Работата ми е да направя нещата по-лесни за Йокич

Една от целите на новото попълнение на Денвър Нъгетс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Ръсел Уестбрук е да улесни на терена съотборника си Никола Йокич, предава специализираното издание basketnews.com.

"Благодарен съм. Чака ни страхотна година, измисляйки начини да направя играта по-лесна за него, защото той го прави за всички останали", коментира Уестбрук по време на подготовката на Денвър в Абу Даби.

"Моята работа е да направя случващото се на терена по-лесно за всички, включително и за него", добави Ръсел Уестбрук по повод звездата на Нъгетс Йокич.

През септември сърбинът призна, че в миналото не е имал най-добрите отношения с Уестбрук на терена, но го е познавал по-добре извън игрището.

"Знаех какъв е той извън терена - страхотен съотборник и лидер. Човек, който искаш да слушаш и човек, който искаш да следваш в залата. Мисля, че той е отличен баскетболист за нас и ще ни донесе много позитиви. Смятам, че сме късметлии да го имаме в състава", каза още Никола Йокич.

Уестбрук записа средно 11.1 точки, 5.0 борби, 4.5 асистенции и 1.1 откраднати топки през миналия сезон.

Денвър Нъгетс допусна три загуби в предсезонните си мачове до момента.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти