Дузпи зарадваха Монтана в Свищов

След епична битка от турнира за Sesame Купата на България дузпи решиха Монтана да продължи напред в надпреварата срещу Академик (Свищов). След 1:1 в редовното време и продълженията се наложи мачът да бъде решен с изпълнението на дузпи, където късметът се усмихна на гостите от Монтана за крайното 3:4.

Мачът бе доста динамичен и интересен за радост на многобройната публика на стадиона. В първият половин час на срещата двата отбора предложиха открита игра и си размениха по едно положение. За Академик далечен изстрел на Кристиян Иванов бе избит в корнер, а в обратната половина изигралия отличен мач вратар Християн Стоянов се наложи да се намесва и да опази вратата си суха. Все пак щастието се усмихна на Академик, когато в 41-та минута след прецизно изпълнен пряк свободен удар и рикошет в стената Петър Петров откри головата сметка за „студентите“.

След паузата монтанци се впуснаха напред, а свищовлии залагаха на контраатаките. В 63-та минута многоходова атака завърши с красиво попадение за Монтана на Илия Русинов и равенството бе възстановено. Въпреки това момчетата на Ахмед Хикмет се оказаха трудна хапка за един от лидерите на Втора лига и успяха да пренесат играта в половината на Монтана. При едно спорно решение на съдията влезлият през втората част Кристо Яначков игра след сигнала и си изпроси жълт картон в 80-та минута. Само минута по-късно за идентична ситуация главният съдия не се поколеба да вдигне втори картон на младия нападател и респективно червен, което остави „студентите“ с десет души на терена.

Големи бомби в Sesame Купа на България - 7 професионални отбора излетяха

При равенство завърши мачът и по регламент трябваше да се изиграят две продължения от по 15 минути. В първото продължение отлична контраатака завърши с гол за Академик, който бе отменен от страничния съдия заради засада, остро протестирана от всички на стадиона. Това разбуни духовете по трибуните и мачът стана доста нервен до края. Ново попадение така и не падна и всичко трябваше да се реши след изпълнението на дузпи.

Жребият отреди Академик да бие първи. Петър Петров не уцели вратата, а в ответното изпълнение вратарят Християн Иванов спаси. При вторите дузпи ударът на Димитър Николов бе спасен от монтанския страж, а гостите успяха да отбележат и да поведат. При третите дузпи точен бе Кристиян Иванов за Академик, но и играчът на Монтана. Последваха пропуск на Колоян Митев, който също не уцели вратата, а Християн Иванов върна надеждите за Академик спасявайки удара на играча на Монтана. При решаващите дузпи Благо Ленков заби неспасяем гол в сглобката на вратата, но в ответния удар играчът на Монтана също не сгреши и подпечата победата за гостите в мача.

Академик (Свищов) 1:1 Монтана - 3:4 при дузпите1:0 Петър Петров (43)1:1 Илия Русинов (63)

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти