Янтра не допусна изненада и отнесе Аксаково

Янтра (Габрово) не допусна изненада и се наложи с 4:0 като гост на Аксаково в предварителния кръг на Sesame Купа на България. Тони Иванов (37’), Мартин Райнов (41’), Станислав Дюлгеров (57’) и Цветелин Радев (75’) бяха точни за тима от Втора лига.

Големи бомби в Sesame Купа на България - 7 професионални отбора излетяха

Първото попадение в срещата падна в 37-ата минута. Тогава след силен удар от дистанция топката рикошира и попадна в непокрития в наказателното поле Иванов. Той не сбирка и реализира за 1:0. Малко по-късно авторът на първото попадение направи и асистенция, след като центрира от корнер, а Мартин Райнов засече с глава и отбеляза. Това беше първи гол за бившия футболист на Левски с екипа на Янтра.

През втората част гостите сложиха точка на спора с трето попадение. В 57-ата минута Димитър Стоянов напредна по десния фланг и центрира по земя. Станислав Дюлгеров засече топката и на опразнената врата направи резултата 3:0. В 75-ата минута Цветелин Радев също се разписа, вкарвайки за финалното 4:0.

Така Янтра си гарантира участие в следващия кръг на турнира, когато се включват и отборите от елита. Тимът от Габрово ще домакинства на Локомотив (София).

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти