Стефан Чавдаров: Колективът е повече от добър, рядко съм бил в такива

Волейболистите на ЦСКА отстъпиха на Левски София с 0:3 гейма в първия полуфинал на турнира за Суперкупата на България, който се провежда в зала "Левски София".

Централният блокировач Стефан Чавдаров заяви след мача, че на отбора е нужно още време, за да си има пълно доверие, както и, че са можели да се противопоставят повече на "сините".

"Момчетата от Левски се представиха доста добре. Посрещаха хубаво нашия сервис, което им даде опциите да играят доста бързо по краищата. На разкъсана блокада успяха да направят хубави атаки."

"Не се противопоставихме толкова, колкото ни се искаше определено и колкото заслужаваше този мач. Определено отборът винаги е играл доста стиковано, доста подредено. Вярвам, че през сезона това пак ще се получи, защото тренираме от доста малко време заедно и още си нямаме напълно доверие един на друг. Абсолютно съм убеден, че това ще се промени с времето, ще започнем да си вярваме повече и ще играем все по-добре и по-добре."

"Никой не може да каже колко време ще ни е нужно. Самочувствието идва с победите, за да играем като отбор. Като направим няколко победи заедно, в дербита, смятам, че ще си имаме доверие и ще заиграем много по-добре."

"Още в момента, в който Божилов разбра, че ще играя в ЦСКА, ми се обади да ми каже, че ми дава 13-и номер, което беше много колегиално от негова страна. Аз дори щях да му го отстъпя, защото е по-възрастен от мен. Той трябва да го носи, но щом ми го даде, аз съм доволен от това нещо. Не мисля, че има кой знае каква символика, но все пак. Колективът е повече от добър, рядко съм бил в такива колективи, честно казано. С момчетата сме приятели извън залата, в залата, и се надявам това да ни помогне и на терена за следващите мачове", завърши Чавдаров.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти