Барселона ще завърши финансовата година на загуба, ситуацията се обръща категорично догодина

На предстоящото общо събрание на Барселона ще бъде подложено на гласуване финансовия отчет за приключване на финансовата година, като от него става ясно, че каталунците ще са с 91 милиона евро нетни загуби, информира вестник “АС”. Очаква се да бъде гласуван и бюджета за сезон 2024/25, в който предвижданията са за приключване с печалба от пет милиона от европейската валута. В него са заложени очаквания за 893 млн. приходи, с един по-малко от миналата година, и общи разходи в размер на 873 милиона.

Барселона ще спре да плаща на Меси догодина

От клуба вече съобщиха, че се очаква сериозно нарастване на приходите от търговската част от 374 млн. до 446 млн. или с цели 72 милиона евро повече. Не малка част от това сериозно нарастване се очаква да дойде от новия подобрен договор с “Найк” и допълнителните бонуси за подновяване на контракта, както и от продажбите на част от управлението на комерсиалната част на клуба. Друг положителен за каталунците елемент е приключването на изплащането на част от бившите звезди на тима Лионел Меси, Жорди Алба и Серхио Бускетс, на които до момента изплащаха суми от разсрочени задължения още от времето на COVID-19.

От Барселона също така са включили и 28 милиона приходи от експлоатацията на “Камп Ноу”, като надеждите са за завръщане на клубното съоражение в средата на сезона, макар и едва при 60% от капацитета му.

Още от Футбол свят

Виж всички