Един от младите таланти на Барселона се включи в дебата между Чави и Ханзи Флик

Бранителят на Барселона Пау Кубарси също се включи в появилия се в последно време дебат между феновете на тима относно физическата подготовка на отбора и разликата между представянето в това отношение при Чави и Ханзи Флик. Според много от мненията по-сериозния интензитет на занятията при Ханзи Флик се отразява добре на играчите, които изглеждат по-добре във физическо отношение по време на мачовете.

“Те са двама различни треньори. При Чави също тренирахме, но обстоятелствата бяха различни. При него просто не се получиха нещата, сега сме много щастливи с Ханзи Флик. Аз винаги ще виждам в Чави треньора, който ми даде възможност да дебютирам. Който ми помогна много. Той винаги бе до мен. Чави винаги бе страхотна личност в и извън отбора, винаги бе на моя страна и съм много щастлив с това, което той направи за мен,” заяви защитникът.

Иниеста гостува на Барселона, пожела дълги години с Ханзи Флик за треньор

След това Кубарси посочи легендата Карлес Пуьол като свой идеал и целта му е да достигне до част от нещата, които бившият капитан на каталунците олицетворяваше през дългата си кариера.

“Моята цел е изградя в себе си характера и лидерските качества на Пуьол. На и извън терена. Той бе лидер, който опитваше да помогне на своите съотборници. Ако нещата не вървяха добре, той окуражаваше съотборниците си. Ако пък се получаваха, той водеше тима напред. За мен той е абсолютен пример,” коментира Кубарси.

Шчесни: Искам да спечеля поне два трофея с Барселона

Още от Футбол свят

Виж всички