Треньорите на Дунав (Русе) проведоха тактически занимания в школата на клуба

Треньорският щаб на мъжкия отбор на Дунав, в лицето на старши-треньора Георги Чиликов и неговия помощник Мартин Ковачев, проведe днес тактическа тренировка с юношите до 15 години, които се състезават в елитната група за тази възраст. Това е поредно съвместно занимание на наставниците с школата на клуба. В подобен формат, но под формата на двустранна игра, се проведе и през изминалата седмица с втория отбор и част от играчите на юношите младша възраст.

От новия сезон играчите в двете елитни формации на клуба са доста по-близо до мъжете и почти винаги млади футболисти на ротационен принцип тренират наравно с представителния отбор на "драконите". Треньорът на вратарите Любомир Петков пък работи освен с вратарите на мъжкия отбор, още с тези на втория отбор и двете елитни групи.

Чиликов към играчите: Няма да допусна да не се раздавате

Надеждата е, че по този начин преходът за младите футболисти към мъжкия футбол ще бъде много по-лесен, когато целият клуб е ангажиран с тази мисия. През изминалата кампания "драконите" записаха доста добро постижение в това отношение, като състезатели от школата на клуба взеха участие в над 30 000 минути мъжки футбол, от които близо една трета от тях бе на футболисти в професионалния футбол.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти