Четири отбора се целят в Суперкупата на България

Треньорите на четирите претендента за Суперкупата на България по волейбол се обединиха около мнението, че няма фаворит в турнира, който започва с полуфинали утре в залата "Левски София".

В първия двубоx ще се срещнат шампионът Левски София и финалистът ЦСКА в повторения на миналогодишния финал, а втория сблъсък е между носителя на Купата на България Дея спорт и Нефтохимик, който е шампион от 2023.

"Смятам, че ще бъде глупаво да говорим за фаворит преди турнира и преди сезона. Очаквам по-интересен сезон и от миналата година, като има 6 или 7 отбора на много добро ниво. Ние се подготвихме добре, 10 победи в контролите е добро число, но по-важно е да видиш отборът в какво състояние е. Дербито с ЦСКА винаги е с различен заряд. Смятам, че форматът на Суперкупата не е лош - повече отбори, повече оспорвани мачове. Статистиката я оставам на журналистите, няма значение, че имаме седем поредни победи над ЦСКА. Ние гледаме по-различно на тези мачове", коментира треньорът на Левски Николай Желязков.

Сашо Попов: Не сме в перфектна форма, но предстои мач Левски - ЦСКА

"Малко рано ни идва този мач срещу Левски. Анализи ще правим след двубоя. Динамична беше ситуацията при нас през лятото, в последния момент привлякохме последното си попълнение Ники Пенчев. Той е интерегинiен състезател, добро момче, може би не е в най-добра форма, но ще влезе. Двубой между ЦСКА и Левски не може да бъде контрола, зарядът е налице", смята треньорът на "червените" Александър Попов.

"Вече изиграхме един официален мач, и то на ниво срещу гръцкия Кифисия. Играхме пред пълна "Арена Бургас". Аз съм треньор от седмица и не е лесно. Опитвам се да променя някои неща, но те не са много със сигурност. Не е лесно да смениш Мартин Стоев, аз съм бил треньор и преди за три месеца, но тогава избрах да продължа само като състезател. Може би промените при нас са тактически, аз съм бил разпределител и обичам да говоря с хората на този пост. Най-силният ни елемент до момента е посрещането, имаме фантастични числа. Това дава свобода на разпределителя Добромир Димитров да твори. Не мисля, че има фаворит преди тези мачове, това е преди началото на сезона. Сигурен съм, че всички ще играят волейбол, който ще бъде много различен от този в края на сезона", смята наставникът на Нефтохимик Иван Станев.

Иван Станев: Ако ние можем, нека да вдигнем Суперкупата

"Дошли сме да спечелим купата. От мачовете ще се види кой как се е представил по време на подготовката. Ние започнахме по-късно и имаме много нови, но това не е толкова лошо, защото новите са добри състезатели. Някои дни правим грешки, друг - играем на много високо ниво. Президентът смята, че сме напълно готови в края на ноември, аз му казвам, че искам да сме готови утре. Целта ни е да играем финал във всеки турнир", каза и треньорът на Дея и асистент в националния отбор Франческо Кадеду. 

Аксел Трухчев: Станев ми беше разпределител, вдигаше ми топките

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти