Исландски национал от Фиорентина бе оневинен за сексуално посегателство

Съд в Рейкявик обяви днес футболиста на Фиорентина Алберт Гудмундсон за невинен по обвинение от 2023 година за сексуално посегателство, стана ясно днес.

Присъдата бе обявена днес малко преди 15:00 часа и е отлична новина за футболиста, който винаги е поддържал тезата, че е невинен, както и за клуба от Флоренция.

Гудмундсон бе обвинен от момиче в Рейкявик за сексуално нападение заради инцидент от лятото на 2023 г. Тази присъда може да бъде обжалвана от обвинението преди 8 ноември, но това е голямо облекчение за футболиста, който може да играе спокойно за "виолетовите" до края на годината.

Трансферна цел на Интер и Юве е заплашен от 16 години затвор

Исландецът е обявен за втори път за невинен, след като делото бе подновено след миналия 12 септември, когато при изслушване в Рейкявик Гудмундсон обяви невинността си. "Става дума за детайлно и много добре мотивирано решение на съда, което е важно. Посрещаме решението с удовлетворение", коментира адвокатът на футболиста Вилхялмур Вилхялмсон.

Самият играч на Фиорентина написа в официално изявление, публикувано в социалните мрежи: “Макар и винаги да съм бил уверен от позитивния изход на делото, решението на съда идва с известно облекчение. Беше трудна година, честно казано, и не беше лесно да се справям с нея ментално, но научих, че семейството и приятелите ми са всичко за мен, и завинаги ще им бъда благодарен.

За последно, искам да заявя, че никога не бих подкрепил никаква форма на насилие. Като баща на две деца, включително и малка дъщеря, и като човек, имащ три по-малки сестри, наистина се надявам, че този случай няма да причини вреда на жени, които са истински жертви на насилие. Сега мога да продължа с живота си и да се концентрирам над това, което правя най-добре”.

Още от Футбол свят

Виж всички