Директор на Ювентус приветства назначаването на Киелини и потвърди за преговори с Погба

Изпълнителният директор на Ювентус Маурицио Сканавино водеше делегацията на торинския гранд за днешната среща на Европейската клубна асоциация (ЕКА), която беше първа с участието на “Старата госпожа” от 2021 година насам, когато клубът подкрепи проекта за Суперлига. След края на събранието ръководителят на “бианконерите” изрази задоволството си от завръщането им в организацията.

“Това може да бъде интересна възможност да се възползваме от връзките с другите клубове и да говорим за настоящето и бъдещето на футбола. Вече се срещнахме с някои колеги тази сутрин и обсъдихме футбола, устойчивостта, структурите и социалните ангажименти, които трябва да имат клубовете. Това е възможност да бъдем вътре в организация, която иска да развива футбола. ЕКА също така преговаря с ФИФА за клубните приходи от Световното клубно първенство, което е от голям интерес за всички тимове”, коментира Сканавино пред “Скай Спорт Италия”.

Част от днешната делегация на Ювентус беше и клубната легенда Джорджо Киелини, който наскоро беше назначен на поста отговорник за взаимоотношенията с футболните институции. “Джорджо успя да комбинира опита си на футболист с други интереси. Той натрупа знания, говори няколко различни езика и има интерес в маркетинга и дигиталната сфера, така че е важен ресурс, който е нетърпелив да продължи да се развива в своите нови области на интерес. Киелини също така може да послужи като образец за други играчи, които все още са активни и може би не са решили какво искат да правят в бъдеще”, похвали го изпълнителният директор.

Сканавино също така обсъди и една от най-актуалните теми около Ювентус - тази с бъдещето на Пол Погба в клуба след намалянето на наказанието му за употребата на допинг. “Говорим с неговия антураж. Погба е страхотен футболист и определено все още може да играе. Въпреки това покрай контузиите и наказанието на практика не е играл от две години. Това са фактори, които трябва да оценим, и мога да потвърдя, че разговаряме с неговите представители”, заяви той.

Освен това ръководителят изрази задоволството си от старта на сезона на Юве под ръководството на новия треньор Тиаго Мота. “Много сме доволни въпреки разочарованието от равенството с Каляри. В началото сме на нов път, който започна много добре, като се радвам, че съм близо до тима по време на тези моменти на формиране”, добави Сканавино.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти