Реал Мадрид пред угрозата да загуби два трофея заради фалшификация

Баскетболният отбор на Реал Мадрид може да загуби два от своите трофеи - шампионската титла в Лига Ендеса и Купата на Испания през 2015-а. Причината за това е фалшифициран паспорт на бившия играч на “белите” Маркъс Слоутър, пише “Ла Вангардия”.

Според изданието е издадена заповед за арест на Слоутър за предполагаемо фалшифициране на документа му. С него в състава Реал направи дубъл през 2015-а, но сега може да се окаже, че той не е имал право да играе за клуба по онова време.

Слоутър се е състезавал с паспорт от Екваториална Гвинея съгласно Споразумението от Котону, което е в основата на партньорството между Европейския съюз и държави от регижна на Африка, Карибите и Тихоокеанския басейн. Това му е позволило да играе като местен състезател в испанското първенство.

След това обаче се е разбрало, че информацията в паспорта на Слоутър е невярна. Неговият паспорт е имал същия номер - A001696, като този на друг играч - Анди Панко от Фуенлабрада. Освен това страници 45 и 46 от паспорта му липсват.

Съдът в Мадрид е издал заповед за арест на Слотър, за да го уведоми за производството. Според прокурора документите са били фалшиви и въпреки че първоначално са били сметнати за законни, страниците им са били заменени.

През последните години основният съперник на Реал Мадрид - Барселона, е в ролята на ищец по делото. Каталунците искат двата трофея на “кралския клуб” да му бъдат отнети. Ако паспортът на Слоутър е бил фалшифициран, то това означава, че той не е могъл да играе нито в Лига Ендеса, нито в турнира за Купата като местен играч. Вместо това е трябвало да бъде регистриран като играч извън ЕС.

Съдебното заседание ще се проведе на 5 ноември в Мадрид.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти