Флорида започна с победа защитата на титлата си в НХЛ

Флорида започна защитата на Купа "Стенли" с домакинска победа над Бостън с 6:4 в първия ден от редовния сезон в Националната хокейна лига. Преди срещата в "Амерант Банк Арена" беше спуснат шампионския банер от предишната кампания.

Сам Бенет се разписа два пъти, а Сам Райнхарт и Ивън Родригес добавиха по гол и асистенция. Вратарят Сергей Бобровски завърши с 24 спасявания

Дилън Гюнтер се разписа два пъти и помогна на Юта да спечели с 5:2 срещу гостуващия Чикаго. Барет Хейтън добави гол и асистенция, Клейтън Келър също се разписа, а Конър Инграм парира 24 удара за успеха.

Конър Бедард записа асистенции при попаденията на Теуво Теравайнен и Ник Фолиньо, а Петр Мразек завърши с 20 спасявания, но това не беше достатъчно за Чикаго.

Специална церемония беляза дебюта на новия отбор в НХЛ Юта Хокей Клъб. Лаури Марканен от тима на Юта Джаз в НБА излезе с кънки и церемониална шайба и я връчи на собственика на хокейния отбор Райън Смит. Съсобственикът пък Ашли Смит символично пусна шайбата на леда за капитана на Юта Клейтън Келър и капитана на Чикаго Ник Фолино преди мача, който се разви прекрасно за новака в НХЛ.

Всъщност отборът на Юта взе лиценза и замени в шампионата базирания във Финикс Аризона Койотис. Промяната предизвика такъв интерес, че за само 48 часа бяха изкупени 34 000 сезонни билета.Иначе най-деен в мача бе Дилън Гюнтер, който вкара две от попаденията за Юта в историческия двубой в "Delta Center".

Сейнт Луис навакса два гола пасив и реализира обрат до 3:2 при гостуването си на Сиатъл. Джордън Кайру се разписа два пъти за успеха, Филип Броберг също вкара, а Джъстин Фолк даде две асистенции. Джордън Бинингтън допринесе с 30 спасени изстрела.

Винс Дън и Еели Толванен дадоха аванс на домакините при дебюта на новия старши треньор Дан Байлсма с две бързи попадения в началото на втория период, но впоследствие не успяха да запазят преднината си. Асистентката на Байлсма - Джесика Кемпбъл, пък влезе в историята като първата жена, която записва мач като треньор на отбор в НХЛ.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти