Бетербиев не остарява и е напълно здрав, заяви негов треньор

39-годишният Артур Бетербиев влиза в най-важната битка в професионалната си спортна кариера този уикенд. В събота (12.10) руснакът ще се качи на ринга в Рияд, за да премери сили в планиран за 12 рунда двубой с Дмитрий Бивол.

Шампионът на три отделни федерации (WBC, WBO, IBF) в полутежка категория е с шест години по-възрастен от съперника си, а освен това се оттегли от първоначално планирания сблъсък между двамата поради контузия в коляното. Бетербиев скъса менискус в началото на годината и това доведе до операция. Въпреки възрастта и 20-те професионални двубоя зад гърба му, един от неговите треньори, Джейсън Скули, заяви, че Бетербиев няма никакви признаци на амортизация.

“Когато го гледам как тренира, няма как да предположа на колко години е. Това е ободрително, тъй като израснах в години, в които ти казваха, че си приключил, когато си на 32. Психиката на Артур е толкова силна на ринга и извън него. Не искам да казвам, че може да продължава вечно така, но определено няма да се пенсионира след този двубой”, заяви Скули, който бе професионален боксьор между 1988 и 2001 и се оттегли от спорта на 33-годишна възраст.

Припомняме, че през 2015-а Бетербиев лекуваше травма на рамото, през 2020-а отложи битка заради контузия на ребро, а през 2022-а отново лекуваше контузия, но този път в коляното. Скули допълни, че Бетербиев е заздравил менискуса си с физиотерапия в Русия.

“Караше колело по планините на Русия и така оправи коляното си след операцията. Коляното му не създава проблеми сега. Дори бях забравил за него. Бетербиев пресира през всички 12 рунда. Гледайте битките му и ми кажете, че не съм прав. Колко души познавате в 30-те им, които се подобряват? След последната му битка му казах, че никога не съм го виждал по-добър. Всички други тръгват надолу”, категоричен е Скули.

Битките в Рияд започват в 21:00 часа българско време в събота (12.10). Очаква се Бивол и Бетербиев да се качат на ринга в полунощ, българско време. Sportal.bg ще отразява двубоя в реално време.

Ето и списък с всички двубои:Артур Бетербиев - Дмитрий Бивол Фабио Уордли - Фрейзър Кларк Джей Опетая - Джак Мейси Крис Юбенк - Камил ШереметяБен Уитакър - Лиам Камерън Скай Никълсън - Рейвън ЧапманМохамед Алакел - Хесус Гонзалес

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти