Ето как ще бъде избран нов селекционер на националния отбор на България

Президентът на БФВ Любо Ганев, който вчера навърши 59 години, гостува на предаването “Зона Волей” по MAX SPORT 2, в което говори за женския национален отбор и как ще бъде избран нов селекционер, след като договора на Лоренцо Мичели изтече.

Любо Ганев: Ако някой не е доволен от правилата, ние не можем да му кажем нищо

“Защо нямаше договори при жените в националния отбор на България? Нямаше, защото подмладяването там се проведе по естествен начин. Едната състезателка искаше да е майка, друга волейболистка да спре след една година кариерата си. Имаше само една волейболистка, която можеше да се включи. Опитах се да говоря с много състезателки - Доби Рабаджиева. Казах и: “С теб, Елица (Атанасийевич) и Емилия (Димитрова) ще ви вдигнем като мъжете.” Бих направил всичко за този отбор и тези момичета. Българските феновете се радват, когато постигаш нещо с националния отбор. Там не сме предлагали такива договори, защото нямаше други волейболистки”, заяви Любо Ганев.

България остава без най-добрите си волейболистки за 2023 година

“Състезателка на 26 години изпрати имейл, че не иска да да играе за националния отбор. Защо? При положение, че ставаш най-опитната…. Договори на жените не предложихме, защото знаехме, че трябва да започнем лека-полека да правим нов отбор. За Бленджини договорът му бе за 1 + 1 година. Втората година се плащаше по програма от FIVB. Мичели изведе отбора до 7-о място на Евроволей 2023 - как да не го продължим?”, добави президентът на БФ Волейбол.

“Единствено съм говорил с Иван Петков. Беше тук в България. Видях го в залата и го попитах какво става с Украйна. Той каза, че там всичко е приключено. Мисля, че Треньорската комисия трябва да проведе разговори с потенциалните кандидати. После да докладва пред Управителния съвет. След това ще се гласува. За сега не сме мислили дали ще е нужно да е обвързан само с националния отбор, или може и да води клуб”, допълни Любо Ганев.

Иван Петков: България не ми е безразлична, но нищо не е договорено

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти