Аксел Трухчев: Искам във всички страни да говорят с уважение за Нефтохимик

Звездата на Нефтохимик 2010 (Бургас) Аксел Трухчев говори за предаването “Зона Волей” по MAX SPORT 2.

“Невероятно е, да съм отново тук. Разговарях един ден с Огнян Томов и така се стигна до връщането ми в Бургас. Първоначално не бяха това плановете ми, но реших да послушам сърцето си. Забавно е отново да съм тук”, заяви Аксел Трухчев, който имаше основен принос Нефтохимик да стане шампиона на България през 2023 година.

Аксел Трухчев "изгря" на входа на Бургас

“След Верона, отидох в ПАОК. Един ден пратих съобщение на Огнян Томов: “Ей, аз ще съм в Орестиада”. С ПАОК играехме там. И той дойде… Тогава се зароди връщането ми в Нефтохимик!”, добави французинът с български корени.

“Имаме добър отбор, направихме добра селекция в Нефтохимик. Ще видим какво ще постигнем. Искам да направим така, че във всички страни да говорят с уважение за Нефтохимик”, допълни Трухчев.

“След двубоя с Кифисия за “Чалъндж къп”, ще играем дерби с Дея. Братя Братоеви, хора които уважавам много, играят силно за Дея. Имат силни чуждестранни попълнения. И преди 2 години Хебър разполагаше с най-силния състав, но не стана шампион”, заяви роденият в Лион волейболист, след което каза на чист български:

“Как беше, "мерси", на френски?”

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти