Контузията на Карвахал форсира Реал за Александър-Арнолд

Травмата на Даниел Карвахал, която ще го извади от игра задълго, отново даде повод на испанските медии да подхванат темата за потенциален трансфер на десния бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд в Реал Мадрид. Както е известно, договорът на англичанина, който днес навършва 26 години, изтича след края на този сезон, а в момента все още няма индикации, че той е близо до това да подпише нов контракт.

Още преди няколко дни Relevo излезе с информация, че от “Сантиаго Бернабеу” вече са се свързали с представителите на Александър-Арнолд. Според Sport.es в Реал обмислят дали да не отправят оферта към Ливърпул за десния бек още през януари, ако дотогава няма развитие по евентуален негов нов контракт с мърсисайдци. “Ас” обаче е на друго мнение. Източникът смята, че Реал няма да се опитва да вземе Арнолд през януари въпреки контузията на Карвахал. Ръководството на “белите” смята да изчака да изтече договора му с Ливърпул, но е готово да се задейства във всеки момент, в който получи информация, че английският клуб започва преговори с играча за нов контракт. Или пък се появи кандидат, който активно започне да ухажва Александър-Арнолд.

Големият план на Флорентино Перес е през следващото лято да привлече Александър-Арнолд и Алфонсо Дейвис като свободни агенти и така клубът да обнови и двамата си крайни бранители с играчи, които са безспорна класа, имат вече богат опит за възрастта си, а освен това могат да бъдат на топ ниво още дълги години.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти