Ница попречи на ПСЖ да се върне на върха в Лига 1

Пари Сен Жермен отстъпи първото място в Лига 1 след 7-ия кръг. Шампионите стигнаха само до 1:1 като гост на Ница и събраха 17 точки, а лидер с 19 е Монако. Домакините поведоха с попадение на Али Абди в 39-ата минута, но в 52-ата Нуно Мендеш се разписа за ПСЖ с хубав удар от границата на наказатленото поле.

Парижани не можаха да наложат волята си на "Алианц Ривиера", въпреки че имаха сериозно надмощие през второто полувреме. Пропуските на нападателите обаче лишиха тима от ценни точки.

Луис Енрике направи няколко промени в състава в сравнение с мача срещу Арсенал в Шампионската лига, загубен с 0:2. От офанзивното трио титулярното си място запази само Брадли Баркола, а вместо Дезире Дуе и Канг-Ин Лий днес започнаха Рандал Коло Муани и Усман Дембеле.

Джанлуиджи Донарума трябваше да прави важно спасяване в 13-ата минута след удар на Мохамед-Али Чо. ПСЖ привидно контролираше срещата, но без да създава чисти положения. Едно от малкото такива се откри пред Нуно Мендеш, но Марчин Булка внимаваше и спаси.

В 39-ата минута Али Абди посрщена една отбита топка и от границата на наказателното поле я насочи във вратата на гостите. Тунизиецът имаше и доза късмет, защото след удара му топката се отби от крака на футболист на ПСЖ, преди да спре в мрежата.

На почивката Канг-Ин Лий смени Коло Муани, а парижани много бързо стигнаха до изравнително попадение. Усман Дембеле намери непокрит Нуно Мендеш, който с майсторско изпълнение не остави шансове на Булка - 1:1. Малко по-късно изстрел с глава на Маркиньос срещна гредата.

До края на мача шампионите продължиха да атакуват и стигнаха до голям брой статични положения, но защитата на Ница показа устойчивост. Равенството изкачи "орлетата" на 9-о място в класирането с 9 точки.

ПСЖ не спечели трето поредно гостуване във всички турнири. В следващия кръг отборът на Луис Енрике ще посрещне Страсбург.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти