Краснодар и Локо (М) изпревариха Зенит

Краснодар си върна първото място в руската Премиер лига, след като разгроми с 4:0 Химки. "Биковете" изиграха много силно второ полувреме и записаха осма поредна победа в първенството.

Два гола за Краснодар вкара Джон Кордоба. Колумбиецът вече има 6 попадения от старта на кампанията. Разписаха се още Баши и Кевин Кастаньо.

Краснодар дели първото място с Локомотив (Москва). "Железничарите" са в изключителна форма и срещу Криля Советов постигнаха седмата си поредна победа във всички турнири. Успеха с 1:0 донесе Тимур Сюлейманов в 75-ата минута.

Загубата остави Криля Советов на 10-ата позиция с 11 точки. Самарци са отбелязали само 9 гола от началото на сезона.

Голямото дерби на кръга беше между столичните Динамо и ЦСКА. "Армейците" се наложиха с 2:1 след точни изстрели на Абосбек Файзулаев (17') и Тамерлан Мусаев (89'). Динамо изравни в началото на второто полувреме с гол на привлечения именно от ЦСКА Хорхе Караскал, но "бяло-сините" трябваше да се примирят с поражението.

Победата позволи на ЦСКА да настигне Динамо в класирането. Двата отбора са с по 20 точки, една повече от Спартак (Москва).

Без победител завърши сблъсъкът на дъното между Факел (Воронеж) и Динамо (Махачкала) - 1:1. Хамид Агаларов откри в полза на гостите в 19-ата минута, а в началото на второто полувреме Илнур Алшин донесе точката на Факел.

Отборът от Воронеж е 14-и в класирането със 7 точки, а Динамо е 11-и с 11 пункта.

В следващия кръг предстои дербито между Спартак (Москва) и Краснодар, а Зенит ще гостува на новака Акрон. Ахмат на Светослав Ковачев ще играе с Факел, а Пари (Нижний Новгород) на Матео Стаматов ще се изправи срещу Ростов.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти