Перейра бил на антибиотик преди сблъсъка с Раунтри

Шампионът на UFC в полутежка категория Алекс Перейра заяви, че не е бил в добро здраве преди двубоя му с Халил Раунтри. 

Бразилецът надделя с нокаут в четвъртия рунд в една от най-тежките му ММА битки към този момент. Въпреки че падна в нокдаун и понесе силни крошета и прави удари от съперника му, Перейра сподели, че подготовката за двубоя е била по-тежка от 20-те минути в клетката в Солт Лейк Сити.

“Битката бе трудна, но подготовката ми беше още по-трудна. Минах през много неща. Имах проблем с визата, когато се подготвях в Бразилия. Трябваше да ходя до консулството всеки ден. Накря все пак получих документите си. Но пък се разболях и бях на антибиотик. Гърлото ми е все още зле и продължих с антибиотиците в САЩ. След това и се контузих. Минах през много неща и се гордея със себе си, че се справих”, заяви Поатан на пресконференция след края на UFC 307. 

Южноамериканецът е категоричен, че е щял да се справи по-добре и да приключи двубоя по-бързо, ако не е бил на антибиотик.

Бонуси за Перейра и Раунтри за епичната битка

За бившият шампион на елитната кикбокс верига “GLORY” това бе трета ММА битка в рамките на седем месеца. Той оглави юбилейната гала UFC 300 през април, а след това спаси и UFC 303 през юни, като прие битка с две седмици предизвестие. 

“Вече съм на 37 и искам да се възползвам от оставащото ми време в спорта, но трябва да си почина. Имам задължения в чужбина и ще пътувам до Мексико и Бали, за да участвам в лагери. Все пак ще тренирам и ще съм готов”, заяви бившият носител на титлата в средна категория в UFC, когато бе попитан от журналист дали ще продължава да се бие толкова често.

Вижте пълното интервю с хегемона при 93-килограмовите тук.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти