Джулиана Пена си върна титлата след трудна победа в Солт Лейк Сити

Джулиана Пена спечели за втори път титлата в категория петел на UFC. Тя надделя над Ракел Пенингтън в пет-рундова битка от събитието UFC 307 в Солт Лейк Сити. Победата бе постигната с неединодушно съдийско решение.

Двете дами разменяха боксови комбинации в центъра на клетката през първата половина на началния рунд. Пена бе с една идея по-бърза и точна в ударите си. И двете американки не бързаха да вдигат оборотите в двубоя, но в последните 90 секунди Пенингтън нанесе няколко силни ъперкъта и крошета, след като притисна съперничката си към клетката и с това си открадна рунда в съдийските карти. 

Втората част също тръгна добре за Пенингтън, но спортистката от Колорадо Спрингс допусна да бъде повалена на земята. Пена наложи страничен контрол, а след това се докопа и до гърба на шампионката. Състезателката с прякор Венецуелския воин се опита да стигне до задушаваща техника, но неуспешно. 

Родената в Уошингтън претендентка стигна до събарянето и до гърба на Пенингтън за втори път в третата част и този път бе по-близо до това да приложи задушаващ прийом. Пена остана до края на рунда в доминантна позиция. 

Пенингтън откри четвъртия рунд по отличен начин с мощен ритник в главата на Пена. Това разклати Пена, но тя остана на краката си. Нокдаунът дойде минута и половина преди края на тази част след мощно дясно кроше. Пена все пак оцеля и се върна на краката си, след като се вкопчи в съперничката си.

Петата и последна част бе решаваща за изхода от двубоя. Ожесточената битка в средна дистанция с юмруци продължи и в тази част. Пенингтън държеше центъра на клетката и показа повече воля и издържливост, което и заслужи съдийските гласове в последния рунд, но това не бе достатъчно за общото решение. 

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти