Тимът на Стоилов отново пропиля аванс от два гола, но този път стигна до драматична победа

Воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе стигна до драматичен успех с 3:2 в домакинството си на Сивасспор. Тимът на българския треньор имаше солиден аванс след два гола в първите десет минути, но допусна изравняване в началото на второто полувреме. Гостите отбеляза две попадения в рамките на две минути и резултатът стана 2:2 в 57-ата минута.

За разлика от преди седмица, когато Гьозтепе отново пропиля аванс от два гола и допусна първата си загуба за сезона от Самсунспор, този път тимът на Стоилов стигна до победата. Попадение на резервата Давид Датро Фофана в 94-ата минута донесе трите точки на домакините. За взетия под наем от Челси нападател това е първи гол за турския клуб.

За измирци играха бившия играч на ЦСКА 1948 Елитон и преотстъпения от Славия Исак Соле, а в състава на гостите бяха Ноа Сонко Сундберг, който е преотстъпен от Лудогорец, а преди това игра в Левски, именно при Мъри, както и друг бивш играч на "сините" - Гари Родригес. Неприятната новина за Станимир Стоилов е нова контузия за Соле. Той имаше проблеми в миналия кръг срещу Самсунспор, когато Гьозтепе допусна обрат от 3:1 до 3:4. Сега Соле напусна принудително в 74-ата минута на мача.

В друг мач от турския елит, игран по-рано през деня, Бодрумспор със Здравко Димитров в състава си, завърши наравно 0:0 срещу Касъмпаша. Българският футболист започна като титуляр и бе заменен в добавеното време на срещата, а неговият тим игра цяло полувреме с десет души.

Още от Футбол свят

Виж всички