Важен тест за Левски в гонитбата за титлата

Мечтаещият за шампионската титла тим на Левски гостува на Ботев (Пловдив) в дербито на XI кръг от efbet Лига. Мачът на стадион "Христо Ботев" под тепетата започва с първия съдийски сигнал на Никола Попов в 20:00 часа.

Левскарите изкупиха билетите за гостуващия сектор на "Колежа"

Отборът на Станислав Генчев е амбициран да запише нова победа, с която да увеличи точките в своя актив на 28. Преди този кръг "сините" делят първото място с Лудогорец, но "орлите" имат мач по-малко. "Канарчетата" пък държат четвъртата позиция, като в предишния кръг надвиха с 1:0 ЦСКА 1948 в Бистрица.

Генчев: Доста медии опитват да правят интриги с неща, които не съм казвал

Левски от своя страна е в серия от три последователни победи - над ЦСКА 1948, Славия и Арда (Кърджали). "Сините" досега имат само една загуба през сезона - от Лудогорец в Разград.

Футболинките на Sportal.bg споделят очакванията си за Ботев (Пловдив) - Левски

В тима на Станислав Генчев отсъства единствено бразилецът Фабио Лима, който поднови тренировки с колегите си, но все още не е готов на 100%. Под въпрос за титулярния състав е ганайският полузащитник Карлос Охене, а напред "сините" отново ще разчитат на головете на национала Александър Колев и Мустафа Сангаре.

Столичният гранд ще бъде подкрепен от солидно количество запалянковци, които изкупиха билетите за гостуващия сектор на "Колежа". Естествено, по трибуните ще има и хиляди фенове на домакините, които ще дерат гърло за отбора на Душан Керкез. Ключовата фигура при "жълто-черните" е ветеранът Ивелин Попов, който беше определен от Генчев като най-опасният и решаващ футболист на Ботев (Пловдив).

Ботев (Пловдив) - Левски

Начало: 20:00 часаСъдия: Никола ПоповСтадион: "Христо Ботев", Пловдив

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти