Перейра срещу Раунтри - нокаутът е неизбежен

Когато двама мощни нокаутьори се сблъскат, то тогава е почти сигурно, че няма да стигнем до съдийско решение. 

Бойната галавечер UFC 307 ще бъде оглавена от сблъсък в полутежка категория между Алекс Перейра и Халил Раунтри. Залогът в планираната за пет рунда битка е поясът в дивизията до 93 килограма, който към момента е в притежание на Перейра. Бразилецът, който е и бивш шампион в средна категория на UFC, влиза в октагона за трети път през 2024-а, за да защити титлата си за трети пореден път. 

На юбилейната гала UFC 300 Поатан обра овациите със зрелищен нокаут още в първия рунд. Той сломи бившия носител на титлата Джамал Хил с марковото си късо ляво кроше след малко повече от три минути игра. 

Два месеца по-късно бившият кикбоксьор отново спечели любовта на феновете, като спаси събитието UFC 303 и отново сътвори впечатляващ нокаут. Изданието на 29-и юни в Лас Вегас трябваше да бъде оглавено от супер-звездата Конър Макгрегър, но ирландецът получи контузия и трябваше да се оттегли от двубоя с Майкъл Чандлър. 

Без да се замислят Алекс Перейра и Иржи Прохазка се впуснаха в битка реванш, която отново приключи със същия резултат - нокаут във втория рунд в полза на 37-годишният южноамериканец.

Алекс Перейра отново на спаринги в залата само ден след UFC 303

Опциите за съперници за властелина в полутежка категория не останаха много в този момент. 

Сега срещу него се изправя осмият в ранглистата на дивизията. - Халил Раунтри. 34-годишният калифорниец отнесе някои критики за това, че е бил избран от UFC за сметка на Магомед Анкалаев, но в клетката в Солт Лейк Сити той ще има възможността да опровергае тези критици, като надделее над страшилището Перейра и спечели титлата. 

Муай тай специалистът обеща пред медии и пред фенове, че няма да се опита да пренесе двубоя на земята срещу Перейра, а ще разменя удари в стойка, както винаги го е правел. Към момента Раунтри няма нито един опит за събаряне в UFC, а да сменя стила си на игра за най-важната битка в живота му би било нелогично. 

Това е рецепта за страхотна битка и почти гарантиран нокаут. Раунтри обича да пресира съперниците си, докато Перейра контраатакува и забавя движението на връхлитащите го съперници с мощни ритници в прасеца. Виждали сме обаче, че шампионът може да бъде надиграван в стойка и дори да пада в нокаут (UFC 287 срещу Адесаня). Раунтри има нужната сила и умения, за да стигне до нокаута. Той печели 9 от 13-те си успеха чрез приключване. В кариерата си е надделявал над други бивши кикбоксьори от “GLORY’ (веригата, в която Алекс Перейра също е печелил две титли).  

Калифорниецът се намира в серия от пет поредни победи и е възпитаник на две от най-добрите бойни академии в света - “Syndicate MMA” в Лас Вегас и “Tiger Muay Thai” в Тайланд. Раунтри обикновено се бие с обратен гард, което обикновено би представлявало проблем за повечето бойци с прав гард, но не и за Алекс Перейра - той е доказвал, че лявото му кроше и левият му хай кик работят дори и срещу опоненти с подобна стойка. 

Изходът от тази битка е непредвидим, но едно е сигурно - зрелището е гарантирано! Sportal.bg ще отразява всички двубои от главната карта на UFC 307 на живо. Те ще започнат в 05:00 часа българско време е неделя сутрин (06.10). Ето и кои са останалите двубои от галата.

Ракел Пенингтън - Джулиана Пена (за титлата в категория перо)Жозе Алдо - Марио БатистаКейтлин Виера - Кайла ХарисънРоман Долидзе - Кевин Холанд Стивън Томпсън - Хоакин БърклиКарла Еспарса - Теша ПенингтънРаян Спан - Овинс Сен ПрюМарина Родригес - Ясмин ЛусиндоКърт Макгий - Тим МийнсСезар Алмейда - Игор Потиейра

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти