Лудогорец изпусна силни чехи като гост, Пьотровски е големият грешник

Виктория (Пилзен) и Лудогорец при 0:0 в мач от втория кръг на основната фаза в турнира Лига Европа.

За пропуснатия успех трябва да съжалява повече българският шампион, който в началото на втората част изпусна дузпа чрез Пьотровски. Неволите на "орлите" не свършиха само с това, тъй като новият наставник Игор Йовичевич трябваше да извърши три принудителни смени поради контузии на свои футболисти. Видал напусна терена още през първата част, а в заключителния четвърт час заради травми излязоха Алмейда и Чочев.

Иначе сред 11-те на българския шампион имаше две изненади. Едната бе на вратарския пост, където Бонман стартира за сметка на Падт. Другата - на върха на атаката Руан Секо започна вместо швейцарския национал Дуа.

Лудогорец започна силно сблъсъка в Пилзен и през първия четвърт час не даде нинакъв шанс на съперника да осъществи домакински натиск. В 16-ата минута обаче Сон и Алмейда допуснаха детинска грешка, позволявайки на Аду да стигне до топката, докато двамата защитници се ослушат, но в крайна сметка нападателят на Виктория не се възползва от неразбирателството на бранителите.

В 25-ата минута Йемелка отправи първия точен удар в мача. Футболистът на чехите засече с глава центриране от фал, но изстрелът му попадна право в ръцете на Бонман.

Четири минути след това Видал напусна принудително игра заради контузия. Разградчани поиграха известно време с човек по-малко и в 35-ата минута Камара влезе на мястото на крилото.

В заключителните секунди на първата част Лудогорец осъществи опасна атака. Рик получи отляво в наказателното поле и центрира по земя към Секо, но бразилецът бе изпреварен от бранител на домакините. Все пак топката се върна в Рик, който пробва ново центриране, но то се оказа неточно.

Лудогорец започна силно второто полувреме и натиснаха съперника, макар и без да създаде кой знае какви положения. По-добрата игра на разградчани в началото на втората част можеше да бъде материализирано в 52-ата минута. Тогава "орлите" получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Йемелка. Пьотровски се нагърби с изпълнението, но шутира изключително слабо от бялата точка и Жедичка без проблем улови.

Оказа се, че полякът за първи път в своята кариера изпълнява 11-метров наказателен удар в редовното време и не е ясно защо точно той се нагърби с тази задача.

В 71-ата минута на терена се появи бившият футболист на Левски Рикардиньо, който замени Аду. Само 120 секунди по-късно Виктория създаде първото си чисто положение. Резервата Вашулин се измъкна от Алмейда, въпреки че бе с гръб към вратата, и останал очи в очи с Бонман под ъгъл стреля в дясната греда.

В 78-ата минута новият наставник на Лудогорец Йовичевич извърши още две принудителни смени. Чочев и Алмейда напуснаха, а на тяхно място влязоха Дуарте и Терзиев.

В 81-ата минута Пьотровски подаде от тъч на Вашулин. Футболистът на домакините напредна и шутира, а Бонман улови.Във втората минута на даденото от рефера шестминутно продължение Калвах отправи силен удар от границата на големия пеналт, който профуча на сантиметри над напречната греда.

Така Лудогорец извоюва първа точка в новия формат на Лига Европа, тъй като в първия кръг загуби с 0:2 домакинството си на друг чешки тим - Славия (Прага). Виктория пък постигна второ равенство след зрелищното 3:3 като гост на Айнтрахт (Франкфурт) преди седмица.

ВИКТОРИЯ (ПИЛЗЕН) - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

ВИКТОРИЯ (ПИЛЗЕН): 16. Жедичка, 40. Дуех, 3. Маркович, 21. Йемелка, 22. Каду, 23. Калвах, 6. Черв, 33. Юрка, 31. Шулц, 20. Панош, 80. Аду

ЛУДОГОРЕЦ: 39. Бонман, 16. Фон Витри, 24. Вердон, 4. Алмейда, 17. Сон, 18. Чочев, 30. Нареси, 11. Видал, 6. Пьотровски, 7. Рик, 12. Секо

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти