Минесота Уайлд подписва дългосрочен договор със звездата си Кирил Капризов

Минесота Уайлд от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) ще подпише дългосрочен договор с нападателя Кирил Капризов след 1 юли 2025, когато ще бъде отворен прозорецът за преговори с играчи с изтичащи контракти, съобщи собственикът на отбора Крейг Леополд. В момента руснакът е в четвъртата година на договор за 45 милиона долара.

"Той ще бъде основният ни фокус. Планираме да подпишем нов договор с него и мога да гарантирам, че никой няма да му предложи повече пари или години. Ще му докажем, че целта ни е да печелим", заяви Леополд, цитиран от агенция АП.

След края на започващия този месец сезон Уайлд ще бъдат далеч под тавана за заплати. Нападателят Зак Паризи и защитникът Райън Сътър ще свалят само по 833 хиляди долара всеки от максималната отборна сума като част от байаут клаузите им, вместо настоящите 7.371 милиона на човек.

"Следващият 1 юли ще бъде като Коледа. Ще имаме много пари за харчене. Чакаме с нетърпение и вече оглеждаме опциите за догодина. Не ме питайте кои са тези хокеисти. Няма да ви кажа", добави Леополд.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти