Илейн Томпсън последва Фрейзър-Прайс и се раздели с треньора си

След като стана ясно, че петкратната световна шампионка на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс се разделя с треньора си Рейналдо Уолкът, нейната съдба последва и двукратната олимпийска шампионка в спринта Илейн Томпсън-Хера. Тя също се готвеше под ръководството на Уолкът в последно време.

Преди това двукратната олимпийска шампионка на 100 и 200 метра от Рио де Жанейро 2016 и Токио 2021 тренираше под ръководството на легендарния Стивън Франсис.

“Никога не е забавно да споделяш новини като тази. Но на Гран При на Ню Йорк усетих нещо в състезанието и все пак настоях да натисна. Няколко стъпки до линията осъзнах, че нещо наистина не е наред“, разкри тя.

“Седнах на земята, защото не можех да приложа никакъв натиск върху крака, докато ме изнасяха извън пистата.“

Фрейзър-Прайс се раздели с треньора си

Тя сподели още, че след медицински преглед е открила малко разкъсване на ахилесовото си сухожилие.

“Достатъчно смешно, върнах се у дома с мисълта да продължа да настоявам и да се подготвя за моите национални квалификации за третата ми олимпиада, но кракът не ми позволяваше“, добави тя.

Решението на Томпсън-Хера да се раздели с треньора и лагера си може да е индикация за желание за ново начало, както психически, така и физически, докато работи, за да преодолее травмите си и да се прегрупира за бъдещето.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти