Ювентус направи велик обрат с човек по-малко в Лайпциг

Ювентус постигна впечатляваща победа с 3:2 в гостуването си на РБ Лайпциг от втория кръг на Шампионската лига. "Старата госпожа" трябваше да се справя с куп трудности, като рано остана без Глейсон Бремер и Николас Гонзалес, които напуснаха с контузии, а в 59-ата минута гостите останаха и с човек по-малко на терена заради червен картон на вратаря Микеле Ди Грегорио. Въпреки това торинци показаха характер и успяха да направят знаменит обрат и да си тръгнат с трите точки. РБ Лайпциг на два пъти повеждаше в резултата с два гола на Бенямин Шешко в 30-ата и 65-ата минута от дузпа, но италианците и двата пъти успяваха да изравнят чрез Душан Влахович в 50-ата и 68-ата минута. Победният гол за гостите пък отбеляза Франсиско Консейсао в 82-рата минута.

Гледайте на живо всички мачове и голове в Шампионската лига тук!

Треньорът на домакините Марко Розе бе избрал да започне мача с двама в атака в лицето на Бенямин Шешко и Лоис Опенда. Шави Симонс и Кристоф Баумгартнер бяха на двете крила, а в средата на терена си партнирахат Николас Зайвалд и Амаду Айдара.

Тиаго Мота пък бе предпочел да не прави много промени в състава си. В атака отново бе Душан Влахович, който ще имаше подкрепата на Кенан Йълдъз, Тюн Копмайнерс и Николас Гонзалес. Николо Фаджоли и Уестън Маккени пък бяха двойката опорни халфове.

Домакините създадоха първата по-сериозна опасност в мача. В 3-тата минута Опенда се пребори с Бремер за една спорна топка, напредна и центрира остро, като Калюлю трябваше да прави важна намеса, като изби топката в корнер, но тя мина опасно близо до вратата.

По-лошото в тази ситуация за гостите бе, че при сблъсъка с Опенда Бремер се контузи и трябваше да напусне терена принудително, като бе заменен от Федерико Гати.

Проблемите за Тиаго Мота нямаха край и в 12-тата минута той вече трябваше да прави втора принудителна смяна, след като и Николас Гонзалес почувства болки и се наложи на негово място да влезе Франсиско Консейсао.

В 17-ата минута торинци стигнаха до първата си голова опасност, но Душан Влахович стреля доста неточно покрай вратата.

След това в 28-ата минута Тюн Копмайнерс реши да опита късмета си с изстрел от доста далечна дистанция, но той не се получи и топката прелетя над напречната греда.

В 30-ата минута Юве отправи и първия си точен удар. Николо Фаджоли стреля силно и доста затрудни вратаря Гулачи.

Веднага след това обаче РБ Лайпциг организира контраатака, топката бе пратена на левия фланг към Лоис Опенда, който успя да изведе Бенямин Шешко пред наказателноко поле, който успя да укроти топката и с помощта на напречната греда да вкара за 1:0.

В 38-ата минута Лоис Опенда видя излезлия напред Ди Грегорио и опита а го прехвърли с удар почти от центъра, но вратарят се върна навреме и спаси.

В добавеното време на първата част Николо Фаджоли опита далечен изстрел, който бе доста добър, но леко встрани от целта.

Втората част започна с мощен натиск на Ювентус. В 49-ата минута Тюн Копмайнерс пропиля златен шанс, след като бе изведен очи в очи с вратаря, но нацели дясната греда.

Само минута по-късно резултатът бе изравнен. Андреа Камбиазо центрира отляво и Душан Влахович изпревари прекия си пазач, за да отклони кълбото в мрежата за 1:1.

Домакините можеха бързо да си върнат преднината. В 53-тата минута удар на Опенда първо се спря в тялото на Федерико Гати, но при втория си опит белгиецът бе доста по-опасен и нацели гредата.

Минута след това Бенямин Шешко стреля с глава след центриране от корнер, но над вратата.

В 59-ата минута Ювентус остана с човек по-малко на терена. Опенда напредна на скорост през центъра, вратарят Микеле Ди Грегорио реши да излезе да го пресрещне и изби топката от краката му с ръка. Първоначално съдията пусна играта да продължи, но бе повикан да прегледа ситуацията с ВАР и видя нарушението на стража, заради което му показа и директен червен картон.

Скоро след това дойде и следващата спорна ситуация. При изпълнението на фаула топката срещна ръката на Дъглас Луис, който я бе вдигнал да предпази лицето си и отново ВАР се намеси, за да помогне на съдията да посочи бялата точка за дузпа. Бенямин Шешко изпълни наказателния удар и бе точен за 2:1.

Ювентус обаче отново успя да реагира и само три минути по-късно възстанови равенството. Душан Влахович получи топката пред наказателното поле, освободи си пространство и с прекрасен шут в горния ляв ъгъл не остави шансове на вратаря за 2:2.

РБ Лайциг обаче веднага се хвърли в атака и можеше отново да си върне преднината в 70-ата минута, когато първо удар на Опенда се отби от гредата, а след това белгиецът имаше втори шанс, но стреля встрани от целта.

В 77-ата минута Шави Симонс си спечели фаул на ъгъла на наказателното поле и сам го изпълни, като ударът му бе доста опасен но покрай вратата.

Натискът на германците се засилваше и в 80-ата минута те имаха поредна добра възможност. Антонио Нуса бе изведен на стрелкова позиция и шутира към вратата, но Калюлю с блестяща намеса изби топката преди тя да се окаже в мрежата.

Ювентус обаче също не бе казал последната си дума. В 83-тата минута след продължителна атака топката стигна до Консейсао в наказателното поле, той финтира прекия си пазач и с прецизен удар по земя намери далечния ъгъл на вратата за 2:3.

Домакините имаха поредна добра възможност в 85-ата минута, когато Давид Раум центрира успоредно на голлинията за Опенда, който засече топката, но отново блестяща намеса на Калюлю му попречи да отправи по-добър удар и топката отиде в ръцете на Матия Перин.

В 4-тата минута на добавеното време Бенямин Шешко пропиля страхотен шанс. Той получи пас в близост до вратата и засече топката, но Матия Перин внимаваше и спаси.

Почти по идентичен начин минута по-късно топката бе подадена за Андрезиньо, като този път Андреа Камбиазо бе последна преграда пред гола, избивайки топката пред голлинията.

В 100-ата минута бе и последната възможност за домакините, когато Орбан стреля с глава отблизо, но отново Перин бе на правилното място и спаси.

В крайна сметка Ювентус удържа победата и вече има 6 точки на сметката си, като заема 7-ата позиция във временното класиране. РБ Лайпциг пък остава с нулев актив и е на 29-ото място.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти