Ветеранът Стивън Томпсън: Чувствам се като на 25

Спортистите, които участват в битки на най-високо ниво след 40-годишна възраст не са много, особено в по-леките категории. 

Стивън Томпсън е на 41 години, но продължава да гони мечтата си да стане шампион на UFC в полусредна категория. Бившият претендент за титла споделя, че се чувства във форма, за да постигне тази цел. Този уикенд американецът влиза в битка с Хоакин Бъкли на събитието UFC 307. 

“Хората ме пренебрегват, тъй като съм на 41. Чувствам се все едно съм на 25. Нямам тежки контузии. Умен съм в тренировките. Също толкова бърз съм. Също толкова изкусен в техниката си. Подобрявам играта си навсякъде”, заяви боецът с прякор Уондърбой за mmafighting.com. 

Томпсън има два шампионски двубоя зад гърба си, но към този момент няма успех да стане властелин в дивизията до 77 килограма. Да стане шампион все още е важно за него, но той разказва, че фокусът му не е само върху пояса. 

“Титлата е винаги в ума ми, но на тази възраст, гледайки много шампиони и тренирайки с тях, мога да кажа, е по-важно за мен е да подобря уменията си. Тестът за мен е да се бия с най-добрите в UFC. Тренирам. Боец съм цял живот”, допълва бившият шампион на САЩ по карате.

Вижте цялото интервю с Томпсън тук:

Стивън Томпсън влиза в октагона отново в неделя сутрин българско време (06.10). Битката му с Хоакин Бъкли е част от подгряващите двубои на събитието UFC 307 в Солт Лейк Сити. Sportal.bg ще отразява всички битки от основната карта, който трябва да започне в 05:00 часа българско време.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти