Треньорът на Лил: Реал Мадрид е най-големият клуб, но няма да излезем като обречени

Треньорът на Лил Бруно Женесио бе реалист преди мача на тима му срещу Реал Мадрид в Шампионската лига. Той обаче обеща, че френският отбор ще направи всичко възможно да се представи достойно срещу актуалния шампион в турнира.

"Ако излезем на терена като жертви и си кажем, че мачът е загубен, по-добре да си останем вкъщи. Все пак е хубаво да гледаме реално. Утре ще играем срещу най-големия клуб на света. Не казвам най-добрия отбор, а най-големия клуб. Те са спечелили Шампионската лига шест пъти в последните 10 години. Доминират в Европа от дълги години. Това е истинска институция. Силите изглеждат неравностойни преди мача, но чарът на футбола е, че понякога малкият може да победи големия", каза специалистът на пресконференцията преди мача.

Барселона пак поглежда към нападател, който утре ще се доказва срещу Реал Мадрид

"Джонатан Дейвид все още е млад футболист, хората забравят това. В Лига 1 той е доказал своето постоянство, като всеки сезон вкарва между 20 и 25 гола. В Шампионската лига има много по-малък опит. Той е отборен играч, участва постоянно в играта. В мача като този утре ще имаме нужда от качествата му на голмайстор, но и от алтруизма му", каза още треньорът.

"Не знаем дали Килиан Мбапе ще е на терена като титуляр или ще влезе като резерва. Сигурно е, че той е сред най-добрите футболисти в света. Определено де подготвяме за мача с два варианта - ако играе или ако не играе. Но можем да говорим още за Винисиус, Белингам, Валверде, Родриго, Чуамени, Модрич, Рюдигер. Всички са много големи играчи. Важно е да вярваме, че можем да постигнем резултат. Имаме нужда да бъдем на 100%, но ни трябва и късмет", завърши Бруно Женесио.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти