Григор фучи с 346 км/ч в Китай

С 346 км/ч фучи Григор Димитров в Китай. За това се похвали самият той в социалните мрежи.

След като стана бариста в Пекин и раздаваше кафета и сладоледи на фенове, Гришо продължава със забавленията в китайската столица. Сега той показа на последователите си в социалните мрежи супер бързия влак, гордост на домакините. Шанхай Маглев може да развие 460 км/час на къси разстояния.

Гришо стана бариста в Пекин - раздава кафета и сладоледи

Припомняме, че Гришо се оттегли от АТР 500 турнира в Пекин заради физически проблем а. Той трябваше да започне участието си с мач срещу ветерана Роберто Баутиста Агут (Испания), но в последния момент реши да се откаже, за да се възстанови в пълна степен от контузията си. Българинът не е участвал в срещи от ATP Tour от началото на септември, когато се отказа заради контузия на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Димитров игра в демонстративен мач срещу сърбина Новак Джокович в София на 17 септември и след това в отборния турнир "Лейвър Къп" в Берлин на 20 септември

През тази седмица Григор Димитров ще стартира на “Мастърс”-а в Шанхай, като негов съперник във втория кръг ще бъде победителя от двубоя между  Чжъчнън Чжан (Китай) и Зизу Бергс (Белгия).

Хасковлията, десети в света в момента, през миналата година достигна до полуфиналите, където загуби от Андрей Рубльов (Русия) с 6:7(7), 3:6. Двамата могат да се срещнат в четвъртия кръг през този сезон.

“Мастърс”-ът в Шанхай започва на 2 октомври и до голяма степен може да реши ребуса относно евентуалното участие на първата ни ракета във Финалите на АТР в Торино през ноември. В турнира участват най-добрите осем през сезона, като до момента Григор е завоювал 2835 точки, а намиращият се на осма позиция Алекс де Минор е спечелил 3305.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти