Милица Мирчева пред Sportal.bg: Предстои ми операция

Националната рекордьорка на България в маратона Милица Мирчева разкри в специално интервю за Sportal.bg, че в началото на октомври ще се подложи на хирургическа интервенция.

“Предстои ми хирургическа интервенция на глезена, така че ще се наложи да не участвам на Софийския маратон и на никакви други състезания до края на годината.

Имам проблем с костта, която се намира зад ахилеса, от доста време. Опитахме доста различни неща - да намалим обем, един месец пълна почивка, упражнения, рехабилитация, но просто няма как да минат нещата без тази интервенция. Това е вариантът, за да мога да се върна да бягам на нормални обороти.

Ако всичко е наред, мисля, че още в началото на годината ще мога да започна да тренирам нормално. Преди това тренировките не приключват с интервенцията. В първите седмици се правят рехабилитация и алтернативни тренировки. Постепенно човек се възвръща към бягането и към по-интензивните обеми на тренировки”, каза Мирчева пред Sportal.bg.

Във видеото с атлетката може да разберете към кои дисциплини ще се насочи тя през следващата година, кога се очаква отново да бяга маратон, каква оценка си поставя за отиващата си година и други подробности.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти