Една невероятна история в родното гребане

Преди ден на Гребния канал в Пловдив започна Държавния отборен шампионат по гребане за мъже и жени.

За повечето хора са най-важни са шампионите и медалистите, но двама ветерани от Русе написаха една много по-интересна история на родното гребане.

Гребците в Русе тренират при нечовешки условия, но печелят медали - без ток, вода и WC на базата до Лесопарка "Липник"

Сензационно вчера състезателите на Гребен клуб Локомотив (Русе) Петър Андонов (45 години) и Явор Парушев (42 години), които гребаха на полуфинал в дисциплината двойка с рулеви успяха да се класират за финалите в неделя.

Поради липса на лодка…, те гребаха в по-голям клас лодка, а именно четворка с рулеви, срещу всички останали съперници, които си се състезаваха в двойка с рулеви. Освен това, техният рулеви Николай Димитров, който по принцип е състезател в леката категория (69 кг),тежеше значително повече от минимално допустимите килограми (50 кг), според изискванията за участие.

Във финала днес, Петър Андонов и Явор Парушев и нормален рулеви (50 кг), се състезаваха в нормална двойка с рулеви, както и всички техни съперници, и финишираха на четвърто място във Финал А.

Екипажът от Русе не спечели медал в тази дисциплина, но обаче обра овациите на зрителите на Гребната база в Пловдив.

Освен това отборът на Гребен клуб Локомотив (Русе) за втора поредна година спечели Държавния отборен шампионат по гребане за мъже.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти