Лацио нанесе първо поражение на Торино

Лацио надделя с 3:2 в гостуването си на Торино в мач от шестия кръг на Серия А. За “орлите” точни бяха Матео Гендузи (8’), Булае Диа (60’) и Тижани Нослин (89’), а за домакините се разписаха Че Адамс (67’) и Саул Коко (90’).

Срещата започна по отличен начин за столичния тим, който излезе напред в резултата още в осмата минута, когато се пребориха за една топка в центъра на терена, Нуно Тавареш напредна в празно пространство и пусна успоредно, а Гендузи реализира. Едва в края на полувремето пък домакините имаха по-опасно положение, но Иван Проведел спаси удар на Иван Илич. Второто полувреме пък предложи още повече емоции. В 60-ата минута футболистите на Марко Барони вече имаха преднина от две попадения след подаване отляво, което бе пропуснато от няколко играчи в жълто, за да бъде реализирано в крайна сметка от нахлуващия в пеналта Булае Диа. Домакините от Торино веднага демонстрираха, че няма да се предават и само седем минути по-късно Че Адамс намали изоставането им. Те продължиха да натискат в търсене на изравнително попадение.

Наполи се развихри за Купата на Италия и си уреди сблъсък с Лацио

В края на срещата играчите на Лацио вкараха трето попадение чрез Тижани Нослин. Още в ответната атака пък бе оформен крайния резултат от Саул Коко, който вкара много красиво попадение, което обаче не бе достатъчно, за да донесе точка на “биковете”. По този начин Торино допусна първото си поражение от началото на шампионата. Това бе второ поражение за тях в рамките на няколко дни, след като те допуснаха домакинско поражение и от Емполи. Лацио от своя страна е на шесто място и се върна на победния път след поражението от Фиорентина.

Още от Футбол свят

Виж всички