Хебър скочи на елитен съдия, не го иска повече на свои мачове

Хебър излезе с протестно писмо относно рефера Станимир Тренчев, който вчера, като ВАР арбитър, спомогна за отмяната на гол на "гробарите" при равенството (0:0) срещу Локомотив в София. Тимът от Пазарджик е категоричен, че не иска повече този съдия на свои мачове.

Ето какво пишат пазарджиклии:"На вниманието на  МедиитеПротестно писмоотФК „Хебър 1918“ (Пазарджик), член на Първа футболна професионална лига на България.Уважаеми представители на медиите,Бихме желали да изложим нашата позиция относно отминалия двубой с Локомотив (Сф), мач от 10 кръг на Първа професионална лига, състоял се на 27.09.2024 г. на стадион „Локомотив“, гр. София. ФК Хебър с безпокойство държи да отбележи, че в рамките само на една седмица се чувства за втори пореден път ощетен от съдийството на мач от Първа лига. 

След двубоя срещу Септември (София) запазихме мълчание за меко казано дискусионния червен картон на Октай Хамдиев при отсъждане на дузпа за противниковия отбор. Въпреки че това повлия експлицитно на крайния изход от въпросната среща.

За голямо наше разочарование снощи станахме свидетели на поредна съдийска намеса във вреда на ФК Хебър. Конкретните ни претенции са насочени към 38-та минута на срещата, когато назначеният за ВАР арбитър на срещата Станимир Лозанов Тренчев от гр. Петрич, изненадаващо за всички на стадион „Локомотив“ извика главния съдия Мартин Великов за да му вмени корекция на решение за признат секунди по-рано гол на Набил Макни. В случая дори не е толкова важно дали Великов е променил решението си под давление на лицето Тренчев, или го е сторил субективно, вече разколебан и предубеден от неговата намеса.

Уважаеми приятели на футбола, 

Съвсем няма да открием „топлата вода“, ако припомним, че в крайна сметка говорим за КОНТАКТЕН спорт и е абсурдно подобно фриволно докосване като това между Набил Макни и Александър Любенов да се третира като нарушение, дори с уговорката, че е позиционирано в малкотото наказателно поле. 

Показателн е фактът, че голът не бе оспорен в реално време нито на терена от футболистите на Локомотив (София), нито сред феновете на домакините по трибуните. 

В заключение декларираме, че НЕ ЖЕЛАЕМ повече лицето Станимир Лозанов Тренчев да присъства под каквато и да е официална роля в мачове на ФК Хебър И по-точно като длъжностно лице (Гл. рефер, ВАР рефер или 4-ти съдия).

Наред с изказване на претенциите си, ФК Хебър за пореден път изразява позицията си, че футболните срещи трябва да се решават на терена, на базата на показаното от отборите, а не крайния резултат да се определя  от странични/субективни фактори. 

УС на ФК Хебър"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти