Гол в края донесе радост на Берое срещу Славия

Отборът на Берое постигна труден успех с 1:0 над Славия в мач от десетия кръг на efbet Лига. В герой за домакините се превърна Леандро Годой, който вкара красив гол в последните секунди.

Първата интересна ситуация дойде в 15-ата минута, когато Хуан Пинеде центрира в наказателното поле към Исмаел Ферер, който обаче стреля твърде слабо с глава, за да затрудни стража на гостите.  

В 30-ата минута играчите на Златомир Загорчич изпълниха късо корнер. Иван Минчев намери Галин Иванов на границата на наказателното поле, но ударът на капитана на "белите" бе спасен от Артур Мота.

В 38-ата минута Хуан Пинеда отправи опасен изстрел от малък ъгъл, но Николай Кръстев се намеси достатъчно добре, за да избие в корнер, който обаче не бе даден от главния съдия Кристиян Колев.

В последните секунди на първата част Венцислав Керчев получи пас на левия фланг и центрира в наказателното поле, където Галин Иванов засече с глава, но твърде слабо, за да затрудни стража на тима от Стара Загора.

В 51-ата минута Леандро Годой се разписа, но попадението бе отменено. В хода на атаката стрелецът извърши нарушение срещу Велко Йеленкович, след като го удари в лицето.

В 70-ата минута Исмаел Ферер даде извеждащ пас за Леандро Годой, а нападателят се откъсна от защитата на "белите", остана сам срещу Николай Кръстев, но стреля право в тялото на стража.

В 81-ата минута столичани отговориха с качествена атака. Куентин Зеедорф проби и центрира в наказателното поле, а топката попадна в Емил Стоев, който не се забави и стреля, но с ключова намеса се отличи Енцо Еспиноса, който блокира шута.

В 87-ата минута Куенти Зеедорф стреля от пряк свободен удар, но опитът му бе отразен от стража на заралии.

В 91-ата минута Леандро Годой се превърна в големия герой за Берое. Мануел Монселио отправи отлично центриране в наказателното поле, а голмайсторът на "зелените" нанесе неспасяем удар с глава, за да зарадва феновете на тима.

С този успех футболистите на Берое прекъснаха негативната си серия и се изкачиха до 8-о място с актив от 13 пункта. "Белите" пък продължават да затъват. Тимът остана с едва осем точки.

БЕРОЕ – СЛАВИЯ 1:01:0 Леандро Годой (90+2)

Стартови състави: Берое: 1. Артур Мота, 3. Хуан Соломони, 5. Лучано Скуадроне, 6. Фелипе Родригес, 8. Карлос Пахаме, 9. Леандро Годой, 11. Исмаел Хименес, 15. Енцо Еспиноса, 17. Хуан Пинеда, 19. Карлос Алгара, 32. Тиаго СейхасСлавия: 12. Николай Кръстев, 6. Мартин Георгиев, 5. Велко Йеленкович, 4. Виктор Генев, 37. Венцислав Керчев, 27. Емил Мартинов, 73. Иван Минчев, 33. Галин Иванов, 11. Карл Фабиан, 22. Куентин Зеедорф, 14. Роберто Райчев

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти