Кипиегон призна, че парите са били нейната мотивация да участва на турнира “Атлос”

Трикратната олимпийска шампионка на 1500 метра Фейт Кипиегон призна каква е била нейната основна мотивация да се включи в турнира “Атлос”, който се проведе в Ню Йорк вчера. Състезанието е създадено от предприемача Алексис Оханиан, като целта му е да събира постоянно елита в женската атлетика. Шампионките във всяка дисциплина печелят по 60 000 долара, като това е два пъти повече от Диамантената лига.

Кенийката спечели надпреварата на 1500 м с 4:04.79 минути.

Кипиегон блестя на турнира "Атлос", загуба за олимпийската шампионка на 200 метра

“Да, бягах за парите… тези $60 000 са просто невероятни и знаете ли, да получиш такива пари е просто невероятно. Мисля, че това е първото ми събитие, на което съм получила толкова много пари,” каза Кипиегон.

“Чувството да получиш награда от $60 000 е просто невероятно. За други събития обикновено получаваме по-малко от това, да бъдеш тук и да проведеш състезание само за жени е огромно и мотивиращо.

Занапред се надявам да видя подобни събития, както и Световната атлетика просто да вложи много пари за женското бягане и това ще мотивира младите момичета по света. Това събитие е нещо, което да мотивира млади момичета“, допълни тя.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти