Много е хубаво да си треньор на Барселона, доволен е Ханзи Флик

Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик счита себе си за щастливец, че води отбора. Тимът му се радва на донякъде неочаквано толкова убедителен старт. Преди двубоите от петия кръг Барса е лидер с пълен актив. На дневен ред сега е гостуване на Осасуна, като мачът е в събота вечер от 22:00 часа.

Ето акцентите от днешната пресконференция на Флик:

ОсасунаТова е много силен домакин, който този сезон спечели 10 от всичките си 11 точки на свой терен. Атмосферата там също е страхотна и ми харесва.

Бързата адаптация на отбора към неговия стилВ случая говорим за класа на футболистите. Те са добре подготвени, когато става дума за футбол. Те показват много страст в играта, като спазват инструкциите. Да си треньор на Барселона е много хубаво.

Евентуални ротацииЩе има промени, но пък и се нуждаем от опитни играчи като Рафиня или Левандовски.

Състоянието на Френки де ЙонгХареса ми това, което виждам от него в тренировките. Същото важи и за Гави. Постепенно те увеличават темпото в заниманията. Френки е по-близо до завръщане, но ще видим през идната седмица.

Дербито на МадридФокусирам се само върху моя отбор, не ми пука какво правят Атлетико или Реал. Каквото и да се случи там, ще трябва да го приемем като резултат.

Иняки ПеняТой може да бъде титуляр до края на сезона, защо не? Той показва увереност. А дали ще привлечем друг вратар - не знам, трябва да почакаме.

Шчесни държи да е титуляр в Барселона, но това не е сигурно

Жул КундеНа него му казвам да си почива повече. Жул е невероятен, защото държи веднага след мач да прави тренировка. Ние го съветваме единствено да възстановява, но той иска да тренира. Кунде се труди здраво и се намира в много добра физическа форма. Неговото не е нормално.

Психологическата работа с отбораПо-добре питайте самите футболисти. С моя екип си вършим задачите. Опитваме се да изградим условия на работа, при която играчите да ни вярват напълно като треньори, да възприемат нашите идеи за футбола, да се развиват и всички да се чувстваме като у дома си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти