Съседите на "Бернабеу" нанесоха нов удар по Реал Мадрид

Недоволни граждани на Мадрид индиректно нанесоха нов удар по Реал Мадрид. След като наскоро местните власти забраниха провеждането на концерти на “Сантиаго Бернабеу” заради високия шум, сега - с решение на съда - беше спрян и един от новите проекти на “белия” клуб. Става дума за изграждането на тунелите, свързващи планираните нови два подземни паркинги със стадиона, съобщава “Спорт”.

Като част от реновацията на спортното съоръжение и подготовката му за Мондиал 2030 е планирано изграждането на нови паркинги. Живущите в района обаче се обединиха и водят съдебни битки работните дейности да бъдат ограничени или премахнати. Те се опасяват, че за дълъг период от време районът ще се превърне в работна площадка, което ще ограничи свободното им придвижване, както и ще доведе до непоносим трафик. От клуба са обещали да компенсират съседите с 500 паркоместа в новите паркинги под земята, но те твърдят, че и сега разполагат със същия брой - т.е. не печелят нищо, а на всичко отгоре временно ще останат и без сегашните си.

По тази причина съдия нареди спирането на изграждането на тунелите. Той обясни решението си с думите, че ако работата продължи, а междувременно хората спечелят делата срещу Реал Мадрид, в един момент вече ще е станало много трудно тези тунели да бъдат разрушени и да се върне предишното положение на района.

Решението на съдията може да бъде обжалвано в период от 14 дни.

Реал Мадрид спира концертите на “Бернабеу”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти