Берое и Славия в преследване на важни три точки

Берое приема отбора на Славия в среща от 10-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Стара Загора започва в 20:00ч.

В предишния кръг двата отбора инкасираха загуби. Берое загуби с 0:1 от ЦСКА – София в Благоевград, а столичани отстъпиха на Левски с 0:1. Поглеждайки към класирането, старозагорският тим води с две точки на „белите“, така че днешният е от голямо значение и за двата отбора.

Звездата на Берое Леандро Годой ще се завърне в игра, след като изтърпя два мача наказание и не взе участие в двубоите срещу Ботев Пловдив и ЦСКА-София. Стефан Гаврилов и Винисиус Белоти тренират на облекчен режим, но се очаква и те да бъдат готови за мача със Славия.

Берое продължава да има много големи проблеми преди домакинството на „белите“. Хосе Луис Ачиари не може да разчита на Викторио Вълков, който почти сигурно пропуска мача. Сегундо Пачаме има контузия от мача срещу ЦСКА-София и също е аут за мача срещу Славия. Това означава, че изборът на Ачиари в средата на терена отново ще бъде сведен до минимум и няма да има почти никаква алтернатива. Тиаго Сейхас е много вероятно да започне като титуляр за първи път, откакто се завърна в Берое.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 19 футболисти за гостуването на Берое. За двубоя поради различен вид контузии след домакинството на Левски (0:1) отпадат националът Ертан Томбак и халфът Кристиян Стоянов. На тяхно място в групата се завръщат Велко Йеленкович и Чунг Нгуен До.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти